Gravidmassage

Fördelar med gravidmassage

En graviditet är en påfrestning för varje kvinnas kropp. Alla graviditeter påverkar kropparna på olika sätt, några kan känna av det mer än andra i form av spänningar och smärta. De som ej känner så mycket kan ändå ha påfrestningar i kroppen. Med en gravidmassage och regelbundet omhändertagande av kroppen så kommer kroppen också att må bättre och orka mer genom hela graviditeten.

En graviditets påverkan på kroppen

För kroppen så blir det stora omställningar att vara gravid. Helt plötsligt skall kroppen utveckla en ny individ som behöver näring och utrymme för att växa. Kroppen är helt fantastisk som anpassar sig för detta, men att ta hand om kroppen kan hjälpa den en bit på vägen för att de nio graviditetsmånaderna skall fortlöpa så smidigt som möjligt.

När fostret och magen växer så är det organ som behöver anpassas efter detta. Kroppen blir även tyngre och mer muskler och leder behöver anstränga sig än tidigare. Påfrestningarna kan kännas på olika delar på kroppen, så det gäller att vara lyhörd och ta hand om den där den behövs tas om hand som mest.

Muskler och leder

Gravidmassage i Stockholm

När kroppen blir tyngre så kommer musklerna att behöva arbeta mer. Musklerna blir stelare och detta kan leda till smärta på specifika delar på kroppen och i lederna. En regelbunden gravidmassage är starkt att rekommendera för återhämtning så att kroppen orkar sig igenom hela graviditeten.

Nu finns det bra erbjudande på gravidmassage i Stockholm där det kan anpassas utefter önskemål. En gravidmassage är bra för hela kroppen och hjälper musklerna att slappna av vilket då också ger dem mer syre och en bättre blodcirkulation.

Gravidmassage

En gravidmassage kan se olika ut beroende på vad som önskas från den. Det viktiga med massage är att avslappningen är i fokus och att minska eventuell smärta. Massage är även förebyggande bra för att musklerna redan innan de blir stela håller sig så mjuka som möjligt.

En ryggmassage är inte lätt att få när magen börjar växa och det blir obekvämt att ligga på mage. Under en gravidmassage finns en särskild gravidkudde som gör att gravida kan ligga på mage utan att belasta magen.

När det blir tyngre framtill på både mage och bröst så är det lätt att axlarna också drar sig framåt. Detta i sin tur kan leda till smärta i axlar och nacke. En ryggmassage i detta läge är en ypperlig idé för att axlarna skall komma bakåt igen och bli avslappnade.

Positivt med gravidmassage

Förutom att kroppen tas om hand på bästa sätt under en gravidmassage så är även detta bra för sinnet. Att få komma bort en stund och ta hand om sig själv är guld värt under en graviditet. Gravida kan generellt sett känna sig orörliga och det kan mot slutet bli väldigt tungt, att då få komma iväg en stund och bli bortskämd sätter guldkant på tillvaron.

Gravidmassage kan även köpas som ett presentkort, perfekt att ge bort som present till sin gravida närstående, passande oavsett vilken graviditetsvecka hon befinner sig i.

Vad finns det för val på behandlingar under graviditeten och inför förlossningen?

Taktil Stimulering

Taktil Stimulering fungerar mycket bra under graviditeten både som avslappning, välmående men också för graviditetsbesvär. Behandlingen lindrar illamående, ger smärtlindring, ökar cirkulationen och ger framför allt avslappning och välmående. En mjuk och skön helkroppsbehandling. Taktil Stimulering är också en bra behandling att få efter förlossningen. Hos Anna finns en speciell ”mammabänk” med plats för magen – de flesta uppskattar verkligen att kunna få ligga på mage en stund och bara få slappna av.

Zonterapi

Zonterapi är bra för många olika saker under graviditeten, t ex foglossning, illamående, lugn och ro, när man samlar vätska och för benkramper. Behandlingen ger ett allmänt välbehag och förbereder kroppen på ett tidigt stadium för förlossningsarbetet och amningen. Zonterapi används framför allt som smärtlindring under förlossning, men även som förebyggande (några behandlingar innan gör “halva jobbet”) och efter själva förlossningen.

Avslappning och mental träning

Avslappning och mental träning används både före och under förlossningen. Avslappning under graviditeten ger dig lugn och ro, sänker stresshormoner, skapar trygghet och ger ett värdefullt verktyg att använda för avspänning. Genom att använda avslappning och mental träning stärker dig och skapar en positiv bild av förlossningen redan i förväg. Vilket ger dig ett fantastiskt redskap när väl förlossningen är igång. Det ger dig även möjlighet att lära kroppen slappna av, både förebyggande och under värkarna.

Förberedelse inför förlossningen

Både Zonterapi och Taktil Stimulering stimulerar och förbereder kroppen och hormonsystemet på den kommande förlossningen. Detta påverkar så att förlossningen blir förkortad i och med att man mjukar upp livmoderhalsen och ökar hormonproduktionen. Det är mycket bra att ta några behandlingar strax innan förlossningen. Även produktionen av bröstmjölken byggs upp, man kan fortare börja amma och får mer mjölk.

Vad gör man efter förlossningen?

När väl barnet är fött är det lätt att glömma bort att behandling med både zonterapi och Taktil Stimulering kan vara bra för mamman. Att få behandling kan vara otroligt välgörande för både sinne och själ. Även en del “krämpor” kan lätt hjälpas med en eller ett par behandlingar.

Zonterapin har olika punkter för t ex:

  • Minska eftervärkar
  • Stimulera livmodern att dra ihop sig
  • Främja amning, förebygga amnings-problem
  • Lösa upp förstoppning, vara urin-drivande, mm.
  • Ge lugn och stabilitet, minskar risken för depression

Taktil Stimulering hjälper till med amning, lugn och ro, avslappning och mycket mer. Att ta behandling(ar) efter sin förlossning ökar läkning av kroppen samtidigt som den ökar anknytning mellan mamman och barnet.