Barnböcker att överväga köpa 2019

Barn vill ha sina föräldrars närvaro. Detta är ingen hemlighet och att läsa böcker eller berätta historier till sitt barn innan läggdags har varit en vana för föräldrar sen urminnes tider. Historier och berättelser går tillbaka millennium och det var sådana historier Bröderna Grimm önskade samla i ett häfte för att bevara dessa i all tid.

Nuförtiden ploppar det upp barnböcker lite till höger och vänster. Som förälder har man nästan vant sig vid klassikerna som De Tre Små Grisarna, Bockarna Bruse bland andra barnsagor som nästan säkert aldrig kommer att dö ut.

Men vad är då några nya barnböcker man kan införskaffa för att bjuda på något nytt för både barn som förälder och således göra nattandet lite roligare för samtliga parter? Idag kan man hitta många nya barnböcker på bokhyllorna och vissa sticker ut lite mer än andra. Några värda att nämna innan Sveriges populäraste listas nedan är: Kaninen som så gärna ville somna, Nikkis dagbok, Knacka på! och många andra. Nedan följer dock Sveriges populäraste böcker enligt Akademibokhandelns egna mätningar.

Ödesryttarna. Legenden vaknar

Ödesryttarna. Legenden vaknar

Ödesryttarna är en barnbok skriven av Helena Dahlgren och utgavs bara år 2019. Sedan dess har den blivit en populär och sprillans ny bok att köpa för att läsa upp för barnen. Boken lanserades via Bonnier Carlsen Bokförlag och har blivit en av landets populäraste barnböcker. Boken är den andra utgåvan av serien “Ödesryttarna” och är 296 sidor lång. Boken passar inte bara barn i unga tonåren utan även barn som är betydligt yngre än så. Boken är en oerhört spännande saga om tre upptäcktsresande barn och är en fantasybok med hästar såväl som magi och mycket mer.

Är man ute efter något spännande och vill bjuda barnen på en väldigt spännande saga som kan räcka i flera veckors tid så är Ödesryttarna definitivt en bok att överväga köpa.

Nevermoor: Morrigan Crows magiska förbannelse

Nevermoor: Morrigan Crows magiska förbannelse

Nevermoor utgavs 2018 och är även den en väldigt ny och spännande bok som passar barn i alla åldrar. Boken följer en äventyrlig flicka som befinner sig i en värld av magi, drakar, silverstoft, svävande paraplyer och mycket mer. Boken är fylld av spännande händelser och kommer aldrig lämna barn som förälder uttråkad utan boken håller hög takt och är 346 sidor tjock — boken kommer att vara i många veckor framåt.

Nevermoor släppes med Bokförlaget Semic och författades av Jessica Townsend. För att läsa lite mer om boken och eventuellt köpa den, besök Akademibokhandeln, antingen online eller direkt via butik.

Enhörningarnas förtrollade skog: Pysselbok med klistermärken

Enhörningarnas förtrollade skog: Pysselbok med klistermärken

Slutligen måste man nämna en interaktiv bok som barn kan både läsa och lyssna en förälder läsa sagor ifrån samt skissa, måla, klistra och limma med.

Boken Enhörningarnas förtrollade skog är en bok som följer en enhörning på dennes äventyr. Boken innehåller vissa sektioner där barnet kan måla och fylla i bilder på enhörningar samt sagor som föräldern kan läsa ifrån och natta barnet till sömns om natten. Boken är endast 28 sidor tjock dock så reflekterar priset detta. För bara 79 kr hos Akademibokhandeln kan denna bok hålla barnet både sysselsatt samt natta denne till sömns i några veckor innan man går vidare till nästa bok. Väldigt prisvärt för den som inte vill köpa en tjockare bok.

Slutord

Det har aldrig släppts så många barnböcker som det görs idag och att hitta en ny bok att natta barnen med har aldrig varit enklare. Besök närmsta bokhandel för att bli presenterad med en massa barnböcker att överväga köpa åt barnen — eller besök helt enkelt din favorit bokhandel online för att bläddra bland utbudet från hemmets lugna vrå.

Köpa barnartiklar online

Hitta prisvärda barnartiklar online

Barnartiklar kommer med en myriad av olika problem. Priset är en av de, livslängden är en annan. Problemen är många, men när det kommer till just priset så löser internet detta problem elegant. Tidigare innebar shopping att man behövde gå från butik till butik — titta runt, se vad som finns att köpa. Om man önskade att handla något specifikt så behövde man leta efter denna produkt bland flera olika butiker, ibland flera olika shoppingcentrum till och med. Dagar kunde gå åt att hitta den mest prisvärda produkten man letade efter, och ibland så åkte man hem igen tomhänt till och med. Detta är inte fallet idag.

Idag kan man lägga ner några dagar på att bestämma sig för vad man vill köpa. När man väl bestämt sig för vad man vill köpa så går det väldigt snabbt att köpa detta. Prisjämförelsesajter är något revolutionerande. Väldigt underskattade tjänster, faktiskt. Vet man vad man vill köpa så är det väldigt enkelt att till exempel navigera sig in på PrisJakt.se, till exempel. Knappa in produkten och klicka på sök. Nu får du resultaten från samtliga butiker i Sverige där du kan köpa denna produkt. Sortera efter pris och du har nu den billigaste produkten. Slipp all gående, letande, shoppande, utan klicka bara på Köp och produkten är nu din. Kunde inte vara enklare.

Jämföra priser på barnartiklar

Hur kan man då applicera detta för just barnartiklar? Jo. Denna tjänst, just prisjämförelser, fungerar för allt möjligt. Till exempel så är PrisJakt.se en sida. Dock så kan det vara så att PrisJakt inte listar exakt alla sidor som säljer en viss produkt på nätet — därför kan det vara bra att jämföra priserna som finns på jämförelsesajterna! Förstår, detta kan gå hur djupt som helst, dock så behöver det inte göra det. Det räcker med att shoppa en gång på någon sida och du märker snabbt om sidan är en billig sida jämfört med sajterna som finns hos PrisJakt.se, eller om den är dyr. Om den är billig så är det högt sannolikt att framtida produkter även de kommer vara billigare. Jämför då detta innan köp varje gång och dubbelkolla så att du får rätt pris innan du handlar.

Siter för just barnartiklar

Har du 2-3 favoritsidor på detta sätt så kommer du långt. Några utav våra favoriter för just barnartiklar är:

  • Nilou.se
  • Jollyroom
  • Lekmer
  • Barnparadiset

Det finns hur många sidor som helst. Det viktiga är att prova sig runt, hitta en sida man gillar, duger priserna så använd sidan oftare. Chansen att hitta billiga artiklar i framtiden är stor om det hänt en gång tidigare.

Hur kan man hitta siter som säljer barnartiklar?

Det enklaste sättet är att helt enkelt Googla. Sök på Google efter “barnartiklar” till exempel. Du kommer att bli presenterad med många olika resultat. Därefter är det bara att välja en, titta runt, gillar du det du ser, fortsätter, annars är det bara att gå “bakåt” och välja nästa hemsida. Detta påminner lite om shoppingen — butik till butik — men då detta är så snabbt och elektroniskt, så “shoppar” du 2 fysiska timmar på bara 10 minuter.

Varför inte använda sig utav nätets nya möjligheter? Shoppa & hitta dina barnartiklar online idag!

Nyblivna mammor - spara pengar!

Överraskande nog så kostar barn mycket pengar!

Inte för att ta något från barnen – jag älskar barn! Men man måste alltid vara redo att bära den finansiella kostnaden som kommer med att ha många barn. Man vill inte hamna i en situation där man lånar pengar, inte kan betala tillbaka de, får en betalningsanmärkning och sedan sitter och sitter väldigt klassiskt och letar efter sms lån med betalningsanmärkningar. Jag har själv uppfostrat många barn – en sak jag alltid blivit överraskad över är hur ofta plånboken tagit slut och man sedan sitter där och undrar vad man lagt så mycket pengar på så snabbt. Kraven som kommer med en bebis är många och man måste alltid vara förberedd att tackla den. Nedan kommer jag att lista några tips på saker man bör tänka på när man får barn.

De konstanta kostnaderna

Du kommer att varje månad behöva köpa blöjor, barnmat, även kläder då barnen växer så snabbt och växer ur sina kläder snabbt. Några saker man kan göra för att minimera kostnaderna här om ens lön skaver kan vara att bunkra upp med blöjor under reor. Blöjor har inga utgångsdatum utan du kan köpa nästan hur många som helst och använda de vid ett senare skede. Köp så många blöjor du har råd vid bästa läge så slipper du köpa de till ordinarie pris när du väl behöver de.

Kläder behöver inte alltid vara utav märke eller det absolut bästa kvalitet. Om du bara ska använda en tröja i några månader så kan du köpa dessa rabatterade eller billigt antingen på nätet eller i butiker som har reor. Du behöver inte köpa märkeskläder varje gång utan du kan köpa något billigt och bra som du kan använda i några månader för att sedan byta ut för något annat. Det är inte förrän barnet är något år gammalt som kläder varar i längre än några månader.

Om du planerar och barnet fortfarande är bebis kan du spara oerhört mycket pengar. Det är bra att tänka framåt och inte köpa i nuet för mycket, det kan kosta dig mycket i onödan. Planera i förväg och spara mycket!

Var kan man hitta barnkläder?

Barnkläder finns lite här och var. De flesta köper sina barnkläder online, medan andra köper de helst i butik. Du behöver bara veta vilken storlek ditt barn har så behöver du inte prova kläderna när du köper de, utan du köper de direkt. Barnkläder är väldigt populärt just nu, speciellt för att det kan vara så klurigt att köpa de bästa kläderna. Det jag föredrar är att köpa de online, då de då är billiga, bra och man kan köpa de från runt hela Europa till billiga priser, medan man i butiker är väldigt bunden till priserna och inte kan fynda på samma sätt. Man har inte tid att åka från butik till butik, men detta är inga problem på nätet. Man kan till och med jämföra priset på en individuell artikel och sedan helt enkelt köpa den från den billigaste och bästa butiken på nätet. Om du planerar att köpa barnkläder, köp de direkt på nätet!

Tänk på tipsen ovan så kommer du se att du i slutändan kommer spara mycket pengar. Det skadar aldrig att spara, men det skadar absolut inte om budgeten inte är den snällaste. Så om lönen är blyg och du inte vet vad du ska göra, tänk på dessa spartips, så kanske du undviker denna situation nästa löning!

Barnbutik

Köpa barnartiklar, från webbshop eller fysisk butik?

För barn finns det många artiklar att inhandla, redan från när de ligger i magen upp till de är äldre. Alla artiklar är inte nödvändiga för alla, men många sådana underlättar i vardagen. Tack vare internet så är de mer lättillgängliga idag, för de som ej har närhet till en fysisk butik.

Barnartiklar

Redan från när barnet ligger i magen så finns det varor att köpa. För den som bär barnet så kan hjälpmedel i form av stödbälten vara till hjälp när magen börjar bli tung. Det finns även saker att börja handla som smått för att allt inte skall komma samtidigt när barnet väl är fött.

Förberedelser i form av en säng, barnvagn, kläder och matartiklar är klokt att handla innan. Dessa finns både i butik och på internet, så var de inhandlas beror på köparen vad som föredras.

Barnartiklar på internet

De större barnbutikerna finns även etablerade på internet. Detta gör att det kan kännas tryggt att handla i de butikerna. För de mindre butikerna är det inte alla som känner att det känns lika tryggt att handla. Det är därmed bra att innan se över vad det är för sida och företag. Genom att först se över vilket webbhotell hemsidan finns på och därefter se över företaget, så kan det ofta utifrån detta sedan bedömas om sidan är seriös eller inte.

Barnartiklar i butik

För den som ej vill handla på internet så finns det många fysiska butiker att gå till. Det finns även butiker som erbjuder att hämta produkterna i butiken även om de beställs över nätet, det kan vara ett annat sätt för att det skall kännas så tryggt som möjligt.

I butik är det många som föredrar att handla, detta då det är möjligt att se hur produkterna ser ut direkt. Att handla på internet ger inte alltid samma känsla och då behöver en uppskattning av produkten göras innan den inhandlas. I butiken går det att se direkt hur den ser ut. Men detta har att göra med hur van och trygg en känner sig vid de olika köpsätten.

Artiklar för yngre barn

För bebisar finns det många olika saker att inhandla. Allt eftersom månaderna går så behöver bebisarna utmanas och stimuleras med nya saker. Barnartiklar är ofta väldigt färgglada, något som barnen blir stimulerade av. Färgglada saker väcker en nyfikenhet hos barnet och nya upptäckter kan göras.

När barnen kan greppa saker själv så finns det idag många leksaker som barnen kan utmanas med. Bland annat under alla år har det funnits olika former utav lådor där saker skall sorteras i. Det gäller att sortera rätt mönster utifrån rätt hål och lägga i lådan, detta ger en stimulans och utmaning av barnet.

Något som utvecklas i de yngre åldrarna som går att finna i barnbutiker är bland annat telefoner och datorer. Dessa är i leksaksformat men modellen har gått lägre ner i åldern för att barnet skall anamma dessa tidigt. Det blir ett roligt inslag bland leksakerna och något för barnen att relatera med till föräldrarna.

Gravidmassage

Fördelar med gravidmassage

En graviditet är en påfrestning för varje kvinnas kropp. Alla graviditeter påverkar kropparna på olika sätt, några kan känna av det mer än andra i form av spänningar och smärta. De som ej känner så mycket kan ändå ha påfrestningar i kroppen. Med en gravidmassage och regelbundet omhändertagande av kroppen så kommer kroppen också att må bättre och orka mer genom hela graviditeten.

En graviditets påverkan på kroppen

För kroppen så blir det stora omställningar att vara gravid. Helt plötsligt skall kroppen utveckla en ny individ som behöver näring och utrymme för att växa. Kroppen är helt fantastisk som anpassar sig för detta, men att ta hand om kroppen kan hjälpa den en bit på vägen för att de nio graviditetsmånaderna skall fortlöpa så smidigt som möjligt.

När fostret och magen växer så är det organ som behöver anpassas efter detta. Kroppen blir även tyngre och mer muskler och leder behöver anstränga sig än tidigare. Påfrestningarna kan kännas på olika delar på kroppen, så det gäller att vara lyhörd och ta hand om den där den behövs tas om hand som mest.

Muskler och leder

Gravidmassage i Stockholm

När kroppen blir tyngre så kommer musklerna att behöva arbeta mer. Musklerna blir stelare och detta kan leda till smärta på specifika delar på kroppen och i lederna. En regelbunden gravidmassage är starkt att rekommendera för återhämtning så att kroppen orkar sig igenom hela graviditeten.

Nu finns det bra erbjudande på gravidmassage i Stockholm där det kan anpassas utefter önskemål. En gravidmassage är bra för hela kroppen och hjälper musklerna att slappna av vilket då också ger dem mer syre och en bättre blodcirkulation.

Gravidmassage

En gravidmassage kan se olika ut beroende på vad som önskas från den. Det viktiga med massage är att avslappningen är i fokus och att minska eventuell smärta. Massage är även förebyggande bra för att musklerna redan innan de blir stela håller sig så mjuka som möjligt.

En ryggmassage är inte lätt att få när magen börjar växa och det blir obekvämt att ligga på mage. Under en gravidmassage finns en särskild gravidkudde som gör att gravida kan ligga på mage utan att belasta magen.

När det blir tyngre framtill på både mage och bröst så är det lätt att axlarna också drar sig framåt. Detta i sin tur kan leda till smärta i axlar och nacke. En ryggmassage i detta läge är en ypperlig idé för att axlarna skall komma bakåt igen och bli avslappnade.

Positivt med gravidmassage

Förutom att kroppen tas om hand på bästa sätt under en gravidmassage så är även detta bra för sinnet. Att få komma bort en stund och ta hand om sig själv är guld värt under en graviditet. Gravida kan generellt sett känna sig orörliga och det kan mot slutet bli väldigt tungt, att då få komma iväg en stund och bli bortskämd sätter guldkant på tillvaron.

Gravidmassage kan även köpas som ett presentkort, perfekt att ge bort som present till sin gravida närstående, passande oavsett vilken graviditetsvecka hon befinner sig i.

Vad finns det för val på behandlingar under graviditeten och inför förlossningen?

Taktil Stimulering

Taktil Stimulering fungerar mycket bra under graviditeten både som avslappning, välmående men också för graviditetsbesvär. Behandlingen lindrar illamående, ger smärtlindring, ökar cirkulationen och ger framför allt avslappning och välmående. En mjuk och skön helkroppsbehandling. Taktil Stimulering är också en bra behandling att få efter förlossningen. Hos Anna finns en speciell ”mammabänk” med plats för magen – de flesta uppskattar verkligen att kunna få ligga på mage en stund och bara få slappna av.

Zonterapi

Zonterapi är bra för många olika saker under graviditeten, t ex foglossning, illamående, lugn och ro, när man samlar vätska och för benkramper. Behandlingen ger ett allmänt välbehag och förbereder kroppen på ett tidigt stadium för förlossningsarbetet och amningen. Zonterapi används framför allt som smärtlindring under förlossning, men även som förebyggande (några behandlingar innan gör “halva jobbet”) och efter själva förlossningen.

Avslappning och mental träning

Avslappning och mental träning används både före och under förlossningen. Avslappning under graviditeten ger dig lugn och ro, sänker stresshormoner, skapar trygghet och ger ett värdefullt verktyg att använda för avspänning. Genom att använda avslappning och mental träning stärker dig och skapar en positiv bild av förlossningen redan i förväg. Vilket ger dig ett fantastiskt redskap när väl förlossningen är igång. Det ger dig även möjlighet att lära kroppen slappna av, både förebyggande och under värkarna.

Förberedelse inför förlossningen

Både Zonterapi och Taktil Stimulering stimulerar och förbereder kroppen och hormonsystemet på den kommande förlossningen. Detta påverkar så att förlossningen blir förkortad i och med att man mjukar upp livmoderhalsen och ökar hormonproduktionen. Det är mycket bra att ta några behandlingar strax innan förlossningen. Även produktionen av bröstmjölken byggs upp, man kan fortare börja amma och får mer mjölk.

Vad gör man efter förlossningen?

När väl barnet är fött är det lätt att glömma bort att behandling med både zonterapi och Taktil Stimulering kan vara bra för mamman. Att få behandling kan vara otroligt välgörande för både sinne och själ. Även en del “krämpor” kan lätt hjälpas med en eller ett par behandlingar.

Zonterapin har olika punkter för t ex:

  • Minska eftervärkar
  • Stimulera livmodern att dra ihop sig
  • Främja amning, förebygga amnings-problem
  • Lösa upp förstoppning, vara urin-drivande, mm.
  • Ge lugn och stabilitet, minskar risken för depression

Taktil Stimulering hjälper till med amning, lugn och ro, avslappning och mycket mer. Att ta behandling(ar) efter sin förlossning ökar läkning av kroppen samtidigt som den ökar anknytning mellan mamman och barnet.