När ni får barn vänds mycket på ända och allt kretsar runt er nya familjemedlem. Hemmet anpassas väldigt mycket till barnet, vilket ofta innebär leksaker i varje hörn – men efter en tid är det dags att göra anspråk på ert vackra hem igen. Här kommer några tips på vägen.

Vackert vardagsrum i samklang med småbarn

Det är långt ifrån alltid som det tänkta barnrummet faktiskt används som just barnrum, åtminstone under de första åren. Det mesta av tiden spenderar bebisen tillsammans med er ute i huset och när hen blir lite äldre brukar det ofta också vara smidigare att ha barnet lekandes ute i vardagsrummet. Men till slut kommer en tid då ni vuxna börjar längta efter ett vardagsrum utan högar av leksaker, och tanken på att fixa till det där barnrummet börjar infinna sig. Vårt tips är att slå två flugor i en smäll och piffa till vardagsrummet i samma veva, så ni får det precis som ni vill ha det. Efter de första åren med småbarn kanske vissa saker kan behöva bytas ut ändå, och nu är tiden att få ordning på det. På Boconcept hittar ni mängder med inspiration och vackra men samtidigt funktionella möbler, som lätt går att anpassa till ett hem som trots allt fortfarande huserar ett litet barn. Med ett smart tänk och lite planering kommer ni kunna skapa precis det vardagsrum ni längtar efter och samtidigt kunna busa runt med ert barn där.

Skapa ett inspirerande barnrum

På nätet kommer ni även hitta mycket inspiration till barnrummet, och kan bestämma färger, material, leksaker och kanske även ett tema i rummet utefter ert barns intresse. Är någon av er kreativt lagd kan det vara roligt att måla rummet själv, kanske skapa ett djungelrum eller Babblarna-inspirerade väggar? Att få ordning på både barnrummet och vardagsrummet samtidigt kommer glädja både er föräldrar och ert barn, och förhoppningsvis kommer alla älska sina nya och uppdaterade rum väldigt mycket och vilja spendera mycket tid där. Att fixa barnrummet kan också inspirera er till att umgås mer även där, vilket kommer glädja ert barn extra mycket.