Med designprogram som Canva, Illustrator och Photoshop är det enklare än någonsin att göra dina egna barnprylar. Det är inte jättedyrt att månadsabonnera på något av dem, det är rent av en ganska billig hobby.

Det är inte heller överdrivet dyrt att köpa på dig grafik så att du kan designa kläder, leksaker och posters som ett proffs. När du har gjort din design behöver du bara spara ner den och skicka den vidare till tryck.

Skaffa ett bra designprogram

Designprogrammet du använder påverkar vad du kan åstadkomma i designväg. Även din kunskap om det påverkar vad du kan skapa. Med kunskap inom Adobes Illustrator och Photoshop finns nästan inga gränser för vad du kan designa. Därför är det värt att lägga ner den tid det tar att lära dig programmens grunder.

Canva eller Canva.com har tagit kreatörsvärlden med storm. För en billig peng får du tillgång till en rad kraftfulla designverktyg, som hjälper dig designa trycksaker såsom t-shirtar och målarbilder för barn. Designfilerna laddar du ner med ett knapptryck och sedan kan du skicka dem vidare till tryckeriet Medtryck eller liknande.

Köp snyggt grafiskt innehåll

Ett vanligt missförstånd är att du som gör dina egna trycksaker måste rita allt för egen hand. Visserligen kan du illustrera barnmotiven själv, men du behöver inte göra det så svårt för dig. Du kan i stället köpa snyggt grafiskt innehåll på exempelvis Creativemarket.com och Designbundles.net.

Genom att mixa och matcha clipart kan du skapa allt från barnposters till barntyger. Du kan till och med designa din egen barnservis. De olika sajterna som säljer grafik har en mängd grafiskt innehåll för att just designa barnprylar. Ta en titt på den söta enhörnings- eller nallebjörnsgrafiken och låt dig inspireras till en ny design.

Skicka din design till tryck

Vissa av designerna kan du trycka själv, alltså på så sätt att du printar ut dem med hjälp av skrivaren hemma. En hyfsat bra fotoskrivare låter dig skriva ut dina egna målarböcker och tavlor i högsta kvalitet. Men allt kan du inte trycka själv. T-shirt- och väsktryck är exempel på designer ett tryckeri kan behöva hjälpa dig med.

Tack vare att du designar digitalt är processen att trycka upp dina skapelser smidig. Som skrivet behöver du bara skicka designfilen till tryckeriet och välja föremålet du ska trycka designen på för att vara i gång.

Av erfarenhet kan man konstatera att det är extra kul att klä barnen i egendesignade plagg och att hänga upp posters som de själva fått bestämma motiven på.