Föräldraskap är inte känt för att underlätta för de som är intresserade av mode. Det är mycket stök och lek, smuts, kladd och slask, vilket ofta gör det betydligt enklare att klä sig i slitstarka och inte så värdefulla kläder. Men faktum är att föräldraskap inte behöver innebära slutet på snygga kläder, det betyder bara att du behöver planera lite mer.

Välj dina tidpunkter

När det kommer till barn och dina kläder är såklart den lättaste utvägen att välja bekväma kläder som kan utsättas för både spill och slask utan att det spelar så stor roll. Men ofta kommer du till en punkt när du känner att du vill ta tillbaka din personliga stil och uttryck, oavsett om du är mamma eller pappa. När du vill göra medvetna val av dina kläder är det mycket som påverkas av ditt barns personlighet och rutiner. Välj stunderna då du faktiskt behöver ha på dig de urtvättade tröjorna – förslagsvis vid måltider – och de tillfällen då du kan svida om och njuta av snygga kläder som du älskar. Ett exempel på det är när du går ut med barnet och hen fortfarande är i barnvagnen; då riskerar du varken slask eller kladd. Som pappa kan du hålla värmen även under de kallaste månaderna med Parajumpers för herr och snygga men varma skor. Även när barnen blir äldre kan du vara moderiktig så länge du inte är rädd för att plocka upp ditt barn i famnen även om hen är smutsig.

Viktigt hitta tillbaka till dig själv

Det viktigaste när du väljer att bära mer moderiktiga kläder är att du inte behandlar ditt barn annorlunda. Du måste fortfarande kunna leka med och plocka upp barnet på precis samma sätt som om du hade vanliga kläder på dig – barnet ska inte märka någon skillnad. Därför kan du behöva planera dina outfits lite mer och när du bär dem, så att det inte krockar med till exempel lek i vattenpölar eller ätande av spaghetti och köttfärssås.

Att hitta tillbaka till dig själv efter att du har blivit förälder är viktigt. Det är helt naturligt, och självklart, att du går in i mamma- eller pappabubblan när barnet kommer, men det är också viktigt att inte tappa bort dig själv mitt i allt föräldraskap. Kläder är en del av det, och ett sätt att hitta tillbaka till den du vill vara.