Många föräldrar kan säkert känna igen sig i att behöva anordna ett kalas för sitt barn kan kännas stressigt, eftersom att pressen för att kalaset ska bli lyckad är stor. I det här inlägget kommer du därför att få några tips på hur du med enkla medel kan fixa ett kalas för ditt barn som både barnet och gästerna sent kommer att glömma.

Inbjudningar

Redan i samband med att inbjudningarna skickas ut blir kalaset något som barnen kommer att se fram emot. Du kan välja att skicka ut inbjudningar i form av ett SMS eller liknande. Men om du vill att det ska var lite mer speciellt ska du köpa färdiga inbjudningskort eller skapa dina egna. På inbjudningskorten skriver du datum, tid och annan nödvändig information.

Fika

Att sätta sig ner och fika är ett bra sätt att varva ner mellan all lek samtidigt som barnen får i sig något riktigt gott. Om det är en sak du ska lägga mycket krut på på fikabordet så är det tårtan. Du kan baka din egna tårta, men du kan också beställa en. När du beställer en tårta från en proffsig konditor kan du vara säker på att tårtan både är god och sticker ut i mängden på ett sätt som imponerar barnen. Det finns flera företag du kan vända dig till, till exempel Dintårta vilket är ett företag som finns online. Andra exempel på saker du bör ha på fikabordet är olika kakor, bakelser, snacks och något gott att dricka, till exempel saft eller läsk.

Dekoration

Att använda dekoration är ett bra sätt för er att komma i stämning och göra tillfället lite mer speciellt. Med hjälp av dekorationer kan du förvandla en annars vardaglig miljö till en festlig lokal. Det finns många olika sorters dekorationer du kan köpa och pynta ditt hem eller lokalen där kalaset ska vara med. Det går också bra att pyssla ert egna pynt om det passar er bättre. Det kan vara roligt att skapa kalasets pynt tillsammans med barnet. Då känner sig barnet mer involverad i kalaset och det är ett roligt sätt att umgås. På internet finns det många bra guider och inspiration på dekorationer ni kan pyssla tillsammans.

Aktiviteter

Att anordna någon sorts aktivitet är ett bra sätt att bryta isen och få gästerna att komma i stämning. Det finns en hel del olika sorters aktiviteter ni kan ha på festen som är framtagna för kalas. Några exempel på typiska aktiviteter på barnkalas är skattjakt, fiskedamm, hela havet stormar, sätt svansen på åsnan och dansstopp. Något annat ni kan ha på kalaset är ett disco. Då drar ni undan möblerna och ordnar ett dansgolv där barnen kan dansa fritt till musik de tycker om.