Att barn kostar pengar är nog ingen nyhet. Barn behöver kläder och andra saker. För en familj med flera barn drar kostnaderna lätt iväg. För en del är ekonomin mer tärande än för andra. Om du behöver pussla och planera för att få pengarna att räcka finns det några bra tips som kanske kan hjälpa ekonomin i positiv bemärkelse. Nu är det snart vinter och då behövs nya vinterkläder. Det är en riktigt stor utgiftspost. För att få lite extra kassa till inköpen kan du sälja guld som du har liggandes hemma. Om guldsmyckena dessutom är trasiga är det perfekt att sälja dem. Det har aldrig varit lättare att sälja guld än idag. Du kan enkelt skicka ditt guld i ett försäkrat brev och få en värdering när guldet anlänt. När du godkänt budet sätts pengarna in på ditt konto inom 24 timmar. Det är helt enkelt väldigt tryggt och säkert.

Köp kläder begagnat

Det finns en del bra knep som du kan ta till för att få ner kostnaderna. Att köpa begagnade kläder är ett väldigt bra alternativ, speciellt vinterkläder. Förutom vinterkläder kanske barnet behöver någon vinterutrustning som skidor och pjäxor. Sådant går också att köpa begagnat. Det går att hitta väldigt fina grejer och kläder på second hand-marknaden. Du ska dock ha tålamod och ork att leta. Ett annat tips för att det inte ska bli en stor ekonomisk smäll på exempelvis hösten är att lägga undan lite varje månad så att det finns en liten buffert att ta av till barnens kläder och saker. För att finansiera julklappar och födelsedagspresenter är det också en bra idé att försöka spara ihop lite pengar inför exempelvis julen.

Sälj urväxta kläder och barnsaker

För att finansiera delar av de nya inköpen kan du försöka att sälja de urväxta kläderna och sakerna om de fortfarande har lite mer att ge. Det kan göra att de gamla kläderna finansierar de nya kläderna. Dessutom är det mycket bättre för miljön att försöka köpa det mesta begagnat. Om du har flera barn kan syskonen ärva av varandra för att hålla nere kostnaderna.

Prioritera vad som är viktigast

Sedan gäller det att prioritera vad som behövs och vad som är mer för nöjes skull. Att göra en prioriteringslista är väldigt bra. Om barnet är stort kan du försöka förklara varför hen inte kan få en ny telefon eller liknande. Det är inget skamligt i att inte ha råd och det kan vara en bra idé att lära barn det redan från början.