Många som hamnar på den här sidan är föräldrar och hittar hit för att de vill ha tips och råd kring hur man väljer rätt produkter för barnet. Men att ha barn innebär mycket lek och stök och det är inte helt ovanligt att saker i hemmet får fläckar eller slits ut snabbare på grund av barnen. Därför kändes det passande att vi i det här inlägget ger dig några tips på hur du kan skydda ditt hem från all sorts slitage som kommer med att ha barn i hemmet.

Skydda möblerna

Det är kanske inte hela världen om barnen leker så pass att någon del av inredningen åker i golvet och går sönder. Däremot kan det vara lite mer surt om möblerna får en fläck eller slitningar. Det finns flera saker du kan göra för att skydda möblerna och på så sätt spara en bra peng på att slippa köpa nya möbler.

En av de vanligaste möblerna som både får fläckar och slitningar är soffan. Förutom att du kan skydda soffan med hjälp av filtar kan du också investera i att köpa ett sofföverdrag. Om du har en Ikea soffa kan du köpa ett sofföverdrag från Ikea och trä över din soffa. Det är betydligt enklare att tvätta sofföverdrag i jämförelse med att tvätta själva soffan. När du har ett sofföverdrag kan du enkelt skydda din soffa från de värsta fläckarna som du och dina barn orsakar.

Ett annat exempel på en av de vanligaste möblerna som utsätts för mer slitage om man har barn är bordet. Det finns flera saker du kan göra för att skydda ditt bord från att bli slitet eller få fläckar som är svåra att få bort. Det absolut bästa du kan göra för att skydda ditt bord är att köpa en duk. Då kan barnen spilla och kladda hur mycket de vill och du kan enkelt byta ut duken när det är läge för det. Förutom att du kan använda en duk för att skydda bordet kan du också använda dig utav bordsunderlägg. Det finns många snygga bordsunderlägg att välja bland som både skyddar ditt bord från fläckar och kan även vara en riktigt snygg inredningsdetalj.

Skydda golvet

På golvet sker en stor del av barnens lek vilket kan vara en stor bidragande faktor till att det slits. Det finns flera saker du kan göra för att skydda ditt golv bättre från slitage och fläckar. Du kan till exempel köpa hem snygga mattor som är enkla att tvätta ifall mattan skulle få fläckar. Mattor kan både skydda dina golv, och vara en snygg inredningsdetalj. I butiker som säljer leksaker och andra produkter för barn finns det roliga mattor du köpa till barnrummet där barnet kan leka hur mycket det vill utan att du behöver oroa dig för att golvet ska bli slitet på grund av all lek.